150 de ani la nasterea lui John Dewey

11 Oct 2009

150 de ani la nasterea lui John Dewey

La 20 octombrie 2009 se implinesc 150 de ani de la nasterea lui John Dewey, fiozoful si psihologul american ale carui idei au revolutionat educatia in societatea americana si in restul lumii.

Desi este cunoscut in special pentru publicatiile despre educatie, John Dewey a scris si despre subiecte precum etica, democratie, gandire critica.

A militat pentru democratie considerand scolile si societatea civila ca fiind cele doua elemente majore care aveau nevoie de atentie si reconstructie pentru atingerea unei democratii complete.

Center for Inquiry va celebra cei 150 de ani de la nasterea lui John Dewey printr-o Conferinta Internationala cu titlul "Impactul lui Dewey in America si in lume" care se va desfasura intre 22 si 24 octombrie la NY.

Prezentarile vor fi sustinute printre altii de Hilary Putnam si Peter Godfrey-Smith de la Harvard University, Ruth Anna Putnam de la Wellesley College, Philip Kitcher de la Columbia University, Larry Hickman de la Center for Dewey Studies si Paul Kurtz fondatorul Center for Inquiry.

Ultimele ştiri

Paul Kurtz 1925-2012

21 Oct 2012

Pe 20 octombrie 2012 a murit Paul Kurtz, important filosof american, părintele umanismului secular.

Raportul Lautsi

13 Sep 2010

Analiza deciziei Curţii Europene a Drepturilor Omului asupra prezenţei simbolurilor religioase în

Biserici contra spitale

02 Aug 2010

Bani din fondurile statului şi a Consiliilor Locale alocaţi pentru construirea de biserici dar nu

Newsletter

Abonaţi-vă acum la newsletterul Centrului pentru Conştiinţă Critică şi veţi fi ţinut la curent cu ultimele noutăţi.